Hoppa till sidans innehåll

Utdrag från belastningsregistret

25 JAN 2020 09:31
Som många redan vet så är FN:s barnkonvention sedan första januari i år lag i Sverige. För att säkerställa det så har RF beslutat att alla som har kontinuerlig kontakt med ungdomar skall visa upp ett utdrag från belastningsregistret.
  • Skapad: 25 JAN 2020 09:31

Utdrag från belastningsregistret

Från och med 1 januari 2020 är FN:s Barnkonvention lag i Sverige. Det innebär att all organiserad barn- och ungdomsverksamhet inom idrottsrörelsen ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv. Med anledning av det har Riksidrottsförbundet bestämt att idrottsföreningar ska begära att ledare, tränare och andra som har direkt och regelbunden kontakt med barn och unga upp till 18 år, ska visa upp ett begränsat registerutdrag ur Polisens belastningsregister. Du kan läsa mer om detta här.

Det gäller i första hand alla som har ett uppdrag som ledare eller tränare för ungdomar och/eller juniorer. Dock kan det även finnas andra medlemmar, t.ex. föräldrar, som vill kunna agera som hjälpledare vid läger och tävlingsresor eller kunna skugga även andra barn än sina egna, som då också måste visa ett registerutdrag. Gäller alla från 15 år och uppåt.

Då styrelsen är ytterst ansvarig för klubbens verksamhet anser vi att även styrelseledamöter ska visa ett begränsat registerutdrag.

Styrelsen uppmanar alla medlemmar att tänka över om man vill ha möjligheten att i något sammanhang leda, träna eller skugga ungdomar, och i så fall visa upp ett registerutdrag. Den enskilde personen begär själv att få ut sitt registerutdrag ur Polisens belastningsregister. Här når du Polisens sida med ansökan om utdrag ur belastningsregistret. När du fått hem ditt utdrag visar du upp det för Annika Gustafsson eller Anders Larsson, som noterar det i ett register.

Utdraget ska visas upp snarast möjligt men innan OL-träningen börjar i mars 2020.
Har du frågor kring detta kan du höra av dig till:
Annika Gustafsson; 070-977 03 46 eller This is a mailto link
Anders Larsson; 070-631 50 41eller This is a mailto link

Skribent: Anders Larsson
E-post: This is a mailto link
Nackhespoängtabell 2022
uppdaterad 7 juni
Team sportia

Varbergs Sparbank stående kopiera

Varberg Energi liggande

Bildepån med text

Du är besökare:

räknare

Facebook

Postadress:
OK Nackhe - Orientering
Bråtared
43277 Tvååker

Besöksadress:
Bråtared
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info