Nackhällerundan

Välkommen till 31:a Nackhällerundan söndag 27 juni 2021.

Terränglopp på grus- och skogsvägar i kuperad skogsterräng i Dagsås, 15 km SO om Varberg.

Den första Nackhällerundan arrangerades den 14 november 1971 i samband med invigningen av elljusslingan på Höråsen i Tvååker. Åren 1971-1980 var det start och mål på Höråsen. Åren 1981-1990 var det samma bansträckning, den längsta banan var 13 km, men 1981 flyttades start och mål till den då nybyggda Nackhestugan i Bråtared, Dagsås.

Midsommarhelgen 2010 återupptogs Nackhällerundan med ny bansträckning, och loppet har blivit en trevlig midsommartradition. Nackhällerundan är 9,5 km och följer grusvägar, skogsvägar och skogsstigar i ett kuperat område norr och nordväst om Nackhestugan. Ett kortare alternativ är Högåsenrundan som är 4,2 km och bjuder på en lång och rejäl backe över Högåsen. För ungdomar upp till 12 år finns Lilla Nackhällerundan som är 1,8 km och följer ett betydligt mindre kuperat motionsspår i anslutning till Nackhestugan.

Karta över tävlingsområdet och de tre banorna: Bansträckning

Nackhestugan ligger i Dagsås, NO om Tvååker: Nackhestugan

GPS koordinater 57.0706, 12.4694 / 57°4’14”N, 12°28’10”E

Inbjudan 2021 (med reservation för eventuella coronarestriktioner)

Anmälan (namn, födelseår, förening) och frågor via e-post

Anmälan till lagtävlingen görs på tävlingsdagen före start.

Bilder som tas under tävlingen kan komma att publiceras på hemsidan, Facebook eller Instagram.

Meddela oss vid anmälan om du inte vill vara med på bild.