Nackhällerundan

Välkommen till 31:a Nackhällerundan söndag 27 juni 2021.

Terränglopp på grus- och skogsvägar i kuperad skogsterräng i Dagsås, 15 km SO om Varberg.

Den första Nackhällerundan arrangerades den 14 november 1971 i samband med invigningen av elljusslingan på Höråsen i Tvååker. Åren 1971-1980 var det start och mål på Höråsen. Åren 1981-1990 var det samma bansträckning, den längsta banan var 13 km, men 1981 flyttades start och mål till då nybyggda Nackhestugan i Bråtared, Dagsås.

Midsommarhelgen 2010 återupptogs Nackhällerundan med ny bansträckning, och loppet har blivit en trevlig midsommartradition. Nackhällerundan är 9,5 km och följer grusvägar, skogsvägar och skogsstigar i ett kuperat område norr och nordväst om Nackhestugan. Ett kortare alternativ är Högåsenrundan som är 4,2 km och bjuder på en lång och rejäl backe över Högåsen. (För ungdomar upp till 12 år finns Lilla Nackhällerundan som är 1,8 km och följer ett betydligt mindre kuperat motionsspår i anslutning till Nackhestugan, men i år kan vi tyvärr inte erbjuda det alternativet p.g.a. begränsat deltagarantal.)

Karta över tävlingsområdet och de tre banorna: Bansträckning

Nackhestugan ligger i Dagsås, NO om Tvååker: Nackhestugan

GPS koordinater 57.0706, 12.4694 / 57°4’14”N, 12°28’10”E

4 Länk till inbjudan 2021

4 Länk till anmälan (namn, födelseår, förening, förväntad löptid) och frågor via e-post

Anmälan till lagtävlingen görs på tävlingsdagen före start.

Start: Kommer i år att ske i grupper indelade efter förväntad löptid.

Högåsenrundan 4,2 km: Första start kl 10.30.

Nackhällerundan 9,5 km: Första start kl 11.00.

Anmälan: Senast söndag 20 juni till This is a mailto link. Max 150 deltagare.

Uppge namn, födelseår, förening och en uppskattning av förväntad löptid (för placering i startgrupp).

Bilder som tas under tävlingen kan komma att publiceras på hemsidan, Facebook eller Instagram.

Meddela oss vid anmälan om du inte vill vara med på bild.

Anmälningsavgift: 150 kr. Betalas senast 21 juni till Bg 336-9436 eller Swish 123 272 12 49.

Återbetalas vid sjukdom om detta meddelas senast kl 08 tävlingsdagen.

Efteranmälan: Senast lördag 26 juni kl 20.00 till This is a mailto link. Tillägg 50 kr.

På tävlingsdagen senast 30 minuter före första start - om det finns platser kvar.

Nummerlapp: Hämtas i Nackhestugan på tävlingsdagen kl 9.30-10.45.

SportIdent löparbricka för tidtagning hämtas tillsammans med nummerlappen.

Lagtävling: Anmäl lag med valfri sammansättning till Nackhällerundan 9,5 km före start.

Tre deltagare per lag och tidsavdrag 5 minuter för varje dam.

Vätskekontroll: Sportdryck och vatten serveras på Nackhällerundan efter 4,5 km.

Omklädning: I år erbjuds inte omklädningsrum och dusch p.g.a. coronarestriktioner.

Servering: Enklare servering i Nackhestugan.

Priser: Priser till de tre främsta i respektive klass och till de tre främsta lagen.

Upplysningar: Krister Karlsson 070 790 96 57. This is a mailto link

Nackhällerundan på Facebook